- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μπορεί η Αλ Σαμπάμπ να βρίσκεται στη διεθνή λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να έχει σκορπίσει τον θάνατο στη Σομαλία, ωστόσο φαίνεται πως η ηγεσία της έχει οικολογικές ανησυχίες.
Ο Μοχάμεντ Αμπού Αμπντουλά, επικεφαλής της οργάνωσης στην περιοχή του Τζουμπαλάντ, κάλεσε όλους τους μαχητές του να μην χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες μιας χρήσης στη ζώνη που διατηρούν υπό τον έλεγχό τους.
Όπως ανέφερε την Κυριακή σε ομιλία του μέσω του ραδιοφωνικού δικτύου Radio Andalus, το οποίο χρησιμοποιούν για την προπαγάνδα τους οι εξτρεμιστές, η πλαστική σακούλα συνιστά «σοβαρή απειλή» τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα και το περιβάλλον. Στην ίδια ομιλία επέβαλε και την απαγόρευση στην κοπή σπάνιων δέντρων.
Ώρες νωρίτερα η εξτρεμιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για αιματηρή επίθεση στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν.
Ποια είναι η Αλ Σαμπάμπ
Η Αλ Σαμπάμπ έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στην αφρικανική χώρα.
Τον Οκτώβριο του 2017 περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μογκαντίσου, όταν πυροδοτήθηκε τεράστια ποσότητα εκρηκτικών, στην πιο πολύνεκρη επίθεση στην ανατολική Αφρική. Την ευθύνη ανέλαβε η Αλ Σαμπάμπ.
Μεταξύ άλλων η τζιχαντιστική οργάνωση βρίσκεται και πίσω από εκατοντάδες υποθέσεις «πειρατείας» σε πλοία μεταφοράς πετρελαίου και εμπορευματοκιβωτίων που περνούν από τα ανοικτά της Σομαλίας. Εκτιμάται ότι στις τάξεις της διατηρεί 7.000-9.000 μαχητές. Στις περιοχές που ελέγχει, επιβάλει τη Σαρία (Ισλαμικός Νόμος), η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων θάνατο διά λιθοβολισμού για όσες γυναίκες κρίνονται ένοχες για μοιχεία και ακρωτηριασμό χεριού για τους κλέφτες.
Το πλαστικό πνίγει τους ωκεανούς
Τον περασμένο Μάιο οι εικόνες με την πλαστική σακούλα που εντοπίστηκε στην Τάφρο των Μαριανών στον Ειρηνικό Ωκεανό (σε βάθος 10.898 μ.) είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου, αναδεικνύοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα πλαστικά μιας χρήσης στη θάλασσα.
«Δυνατό» και «αφυπνιστικό» ήταν το εξώφυλλο του National Geographic (τεύχος Ιουνίου) για το ίδιο θέμα.
Το περιοδικό είχε επιλέξει να κάνει photoshop σε ένα παγόβουνο, κάνοντάς το να μοιάζει με πλαστική σακούλα.
Με πληροφορίες από Daily Mail