Κοσμος

Θερμόαιμος ιερέας πετάει έξω από το ναό τα παιδιά της γυναίκας που κήδευε (video)

Επεισοδιακή ήταν η κηδεία της Άνγκες Χικς στον καθολικό ναό Σεντ Μέρις στο Μέριλαντ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η τελετή για την κηδεία της Άνγκες Χικς τελείωσε πριν καν αρχίσει καθώς ο αιδεσιμώτατος Μάικλ Μπριζ στον καθολικό ναό Σεντ Μέρις στο Μέριλαντ πέταξε έξω από την εκκλησία τα παιδιά και τον αδελφό της, λέγοντάς τους να πάνε αλλού να κηδέψουν το αγαπημένο του πρόσωπο.

Αιτία για τον εκνευρισμό του ιερέα στάθηκε το γεγονός ότι κάποιος από τους παρευρισκόμενους στο ναό κλώτσησε κατά λάθος το δισκοπότηρο που θα χρησιμοποιούνταν στην τελετή.

«Τότε βγήκε πραγματικά εκτός εαυτού. Πήγε στο μικρόφωνο και είπε ότι δεν θα γίνει η κηδεία, διατάζοντας τον κόσμο να τσακιστεί έξω από την εκκλησία του», δήλωσε η κόρη της Χικς σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η οικογένεια της γυναίκας τηλεφώνησε στην αστυνομία, η οποία τους συνόδευσε σε ένα γραφείο τελετών που πραγματοποίησε τελικά την τελετή.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η κηδεία δεν έγινε τελικά στον ναό όπου η Χικς είχε βαπτιστεί και είχε ζητήσει ρητά να κηδευθεί, γέμισε θλίψη τους συγγενείς της.

Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσε το βίντεο, οιερέας ζήτησε συγγνώμη με μια ανοικτή επιστολή.

«Ξεστόμισα λέξεις που δεν λέω ποτέ και φέρθηκα απαράδεκτα σε ανθρώπους με τους οποίους συμβιώνω και έχω ορκιστεί να υπηρετώ. Αντί να δείξω συμπόνια και αγάπη για την οικογένεια και τους φίλους της νεκρής, εστίασα στον θυμό μου με τελείως λάθος τρόπο».