Κοσμος

Περισσότερα χρήματα για το ΝΑΤΟ ζητεί από τα κράτη-μέλη ο Τραμπ

«Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, να δαπανήσουν περισσότερα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες ζητεί από τις χώρες του ΝΑΤΟ ο Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει και της συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στις 11 και 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες. Ο Αμερικανός πρόεδρος, με επιστολή του προς τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, επανέλαβε το αίτημα για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, τονίζοντας ότι μόνο οι ΗΠΑ πληρούν τους στόχους της Συμμαχίας.

«Η Γερμανία πρέπει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα. Το ίδιο και η Ισπανία και η Γαλλία. Δεν είναι δίκαιο αυτό που κάνουν στις ΗΠΑ», είπε ο Τραμπ την Παρασκευή, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στη Γερμανία, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων για τις αμυντικές δαπάνες, οι οποίες θα φτάσουν στο 2% του ΑΕΠ έως το 2024. «Δεν είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την επιστολή του Τραμπ» σχολίασε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Τσαρλς Μισέλ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου.

Η επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ είχε ως παραλήπτες τους ηγέτες των Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία και Ολλανδία.