Κοσμος

Κυβερνητικός εκπρόσωπος πΓΔΜ: Έντιμη συμφωνία, υπογράψαμε με αξιοπρέπεια

«Πρέπει να ξεφορτωθούμε τον εθνικισμό και την ξενοφοβία», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
macedonia-spokesman.jpg
©EPA

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη συμφωνία για το ονοματολογικό που υπερψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ.

Ο Μίλε Μποσνιακόφσκι έκανε λόγο για μια «έντιμη λύση και για τα δύο κράτη, που έγινε με αξιοπρέπεια». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ ανέφερε, επίσης, ότι με τη νέα ονομασία ανοίγει «ο δρόμος προς τη φιλία» και επιταχύνεται η κοινή προοπτική για οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

«Πρέπει, όμως, να ξεφορτωθούμε τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, τον ψεύτικο πατριωτισμό και τη ρητορική μίσους» προειδοποίησε.

Για τη στάση του προέδρου της πΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ (σ.σ. απειλεί να μην υπογράψει το νομοσχέδιο) επισημαίνεται ότι «δεν μπλοκάρει την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει ήδη αρχίσει και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν τα επόμενα βήματα από τη μεριά της Ελλάδας σε ό, τι αφορά την προώθηση της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με το τι θα ψηφίσει ο λαός της πΓΔΜ στο δημοψήφισμα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι πολίτες θα ταχτούν υπέρ της νέας ονομασίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.