Κοσμος

Τραμπ- Κιμ: Ήγγικεν η ώρα

Στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας η συνάντηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump_kim.jpg
EPA

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και 3.000 δημοσιογράφοι περιμένουν την στιγμή, που ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο «Capella» στο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης έχει πάνω του στραμμένα όλα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας καθώς οι δύο άντρες αναμένεται να έχουν δίωρη  κατ’ ιδίαν συνάντηση με σημείο αναφοράς το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Την ιστορική συνάντηση, που υπολογίζεται ότι κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια, μάλιστα θα καλύπτει από αέρος για παν ενδεχόμενο και η πολεμική αεροπορία της Κίνας την ώρα που οι δύο ηγέτες αναμένεται να κάνουν επίδειξη δύναμης για το ποιος διαθέτει το μεγαλύτερο στρατό από σωματοφύλακες.

Στην επίσημη «ατζέντα» των συνομιλιών είναι ο μόνιμος και διαρκής μηχανισμός διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, η αποπυρηνικοποίησή της και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι επενδύσεις. Ωστόσο, από αμερικανικής άποψης ο Τραμπ προσβλέπει μεταξύ άλλων και στη λειτουργία αμερικανικής πρεσβείας στην Πιονγιάνγκ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

«Χαρούμενος που είμαι στη Σιγκαπούρη, ανυπομονησία στην ατμόσφαιρα!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος λίγες ώρες μετά το φιάσκο της συνόδου της G7 στον Καναδά.

Ωστόσο, παρά το αισιόδοξο κλίμα, οι Αμερικανοί επιφυλάσσονται για την πορεία των συνομιλιών έχοντας μάλιστα εκπονήσει και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη δεύτερη ημέρα συνομιλιών.

Εξάλλου, παρά τις όποιες πυρετώδεις ετοιμασίες, όπως λένε οι αναλυτές, το στοίχημα στη συνάντηση είναι οι απρόβλεπτοι χαρακτήρες και των δύο ηγετών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.