Κοσμος

Ζόραν Ζάεφ: «Θα ανακοινώσουμε από κοινού τα καλά νέα»

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ για λύση πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19523447.jpg
© EPA/VASSIL DONEV

Την αισιοδοξία του πρωθυπουργού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, για εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων. Μάλιστα, ο κ. Ζάεφ φέρεται να εκφράζει την ελπίδα για συμφωνία πριν από το σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός της γείτονος υποστήριξε ότι είναι σημαντικό η λύση να είναι ποιοτική, αξιοπρεπής που να διατηρεί την ταυτότητα γιατί μόνο έτσι θα το δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. «Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα καλά νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε ο κ. Ζάεφ χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί πως επί της ουσίας επιβεβαίωσε τις δηλώσεις στις οποίες προέβη νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι θα επικοινωνήσει σύντομα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα και μετέπειτα θα ενημέρωσει τους πολίτες. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.