Κοσμος

Τι παθαίνουν οι Αμερικανοί διπλωμάτες και αρρωσταίνουν

Για «μυστηριώδη ασθένεια» κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Πού εμπλέκεται η Κίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
state-department.jpg

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απομάκρυνε επειγόντως άλλους δύο Αμερικανούς διπλωμάτες, καθώς πάσχουν από μια «μυστηριώδη ασθένεια» η οποία οφείλεται σε παράξενους ήχους που άκουσαν στην Κίνα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The New York Times.

Πρόκειται για νέα κρούσματα μετά από εκείνα που καταγράφηκαν σε Κούβα και Κίνα, προκαλώντας συναγερμό στις αμερικανικές αρχές. Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι ομάδα γιατρών μετέβη αεροπορικώς στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη Γκουανγκζού, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κίνας, προκειμένου να υποβάλει σε εξετάσεις το διπλωματικό προσωπικό και μέλη των οικογενειών τους.

Μέχρι σήμερα, 25 Αμερικανοί διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους, 24 στην Κούβα και ένας στην Κίνα, έχουν εμφανίσει συμπτώματα αυτής της «παράξενης ασθένειας», σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τα συμπτώματα και τα κλινικά ευρήματα παραπέμπουν σε εκείνα που εμφανίζει κάποιος σε περιπτώσεις διάσεισης ή μέτριας σοβαρότητας εγκεφαλικών τραυματισμών, προσθέτει εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μάικ Πομπέο: Ανεξήγητο

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την Τρίτη, τόνισε ότι έχει συγκροτηθεί από τον περασμένο μήνα ειδική ομάδα για να εξετάζει «αυτά τα ανεξήγητα συμβάντα υγείας».

«Η ακριβής φύση των τραυματισμών (...) και το εάν για όλα τα κρούσματα υπάρχουν κοινά αίτια δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί» διευκρίνισε ο Πομπέο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.