- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Guardian: Γιατί η αριστερή κυβέρνηση «χαλαρώνει» τα capital controls
Λίγους μήνες πριν βγει η χώρα από το τρίτο μνημόνιο


Η Ελλάδα προχωρά στη χαλάρωση των capital controls για να αποδείξει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, επισημαίνει η εφημερίδα Guardian, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις ανώτερου στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδας.
Πρόκειται να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των κεφαλαιακών περιορισμών, που συνδέονται με τις χειρότερες μέρες της οικονομικής κρίσης, καθώς προετοιμάζεται να αποχωρήσει από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης αναφέρει και προσθέτει:
Σηματοδοτώντας ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, η αριστερή κυβέρνηση διπλασιάζει το ποσό αναλήψεων από τη Δευτέρα.
Είναι θέμα ψυχολογίας επισημαίνει στην εφημερίδα στέλεχος της ΤτΕ. «Η χαλάρωση είναι τόσο για την τόνωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών και των καταθετών δείχνοντας ότι οι τράπεζες μπορούν να εργάζονται πλέον υπό κανονικές συνθήκες» προσθέτει.
Μόλις τρεις μήνες πριν λήξει το τρίτο διεθνές πρόγραμμα διάσωσης, η χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης του ευρώ είναι πρόθυμη να αποδείξει ότι η χρηματοπιστωτική της αναταραχή έχει τελειώσει.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το όριο στις αναλήψεις μετρητών από τις τοπικές τράπεζες θα αυξηθεί από 2.300 ευρώ σε 5.000 ευρώ το μήνα.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι στόχος είναι να αρθούν πλήρως οι περιορισμοί το συντομότερο δυνατό εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ οι πιστωτές της χώρας και το ΔΝΤ απέτυχαν αυτό το Σαββατοκύριακο, να σπάσουν το αίνιγμα της χαλάρωσης του χρέους των 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνάντηση της G7 στον Καναδά. Η Αθήνα ελπίζει για μια λύση για αυτό που θεωρείται ευρέως ως το τελευταίο εναπομείναν εμπόδιο για την οικονομική ανάκαμψη, προτού να επιστρέψει στην "ομαλότητα μετά τη διάσωση" στις 20 Αυγούστου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φαινόμενα δεν έχουν κοπάσει
Mε φόντο την μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια και την δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Eπιβίωσε με το νερό της βροχής
Το τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον
Με ψεύτικα προφίλ κατάφερνε να κυκλοφορεί ελεύθερος και να σκοτώνει γυναίκες
O 88χρονος ποντίφικας έχει διπλή πνευμονία
Tουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους
Λόγω των φιλικών σχέσεων του Τραμπ με Λεπέν και Πούτιν
H Άγκυρα έχει αποκλειστεί λόγω της αγοράς των S-400
Η θεωρία ξεκίνησε από βουλευτή του Φάρατζ
O ρόλος του Έλον Μασκ στην υπόθεση
Γιατί εξαιρέθηκαν οι Έλληνες πολίτες μητροπολίτες Αμαντίας και Αργυροκάστρου
Τέσσερα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας
«Είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος» - Ο Γάλλος πρόεδρος υπέρ της συντονισμένης στρατιωτικής στήριξης
Πώς μπορούμε να πετύχουμε μια ισορροπία στη ζωή μας, αντί να παλεύουμε για κάτι περισσότερο
Πάνω από 100 τραυματίες - Συλλυπητήρια του Γιώργου Γεραπετρίτη
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ραπ συναυλίας
Η Ντιάνα Σοσοάκα έχει κατηγορηθεί για διάδοση φιλορωσικής προπαγάνδας και αντισημιτικών απόψεων
Για αποφασιστικό χτύπημα εναντίον των Χούθι κάνει λόγο ο Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.