Κοσμος

«Βουτιά» στη Φρανκφούρτη μετά τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η απάντηση στο «πρώτα η Αμερική» είναι το «η Ευρώπη ενωμένη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
heiko-maas.jpg
©EPA/HAYOUNG JEON

Με σημαντική πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν ανήσυχοι για τις διαστάσεις που θα μπορούσε να πάρει η εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο.

Ο δείκτης Dax κατέγραψε βουτιά προς το τέλος της συνεδρίασης και έχασε 178,87 μονάδες (-1,40%), για να κλείσει στις 12.604,89 μονάδες ενώ ο δείκτης MDax έκλεισε στις 26.326,97 μονάδες, μειωμένος κατά -0,11%.

Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η απάντηση στο «Πρώτα η Αμερική» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα είναι «η Ευρώπη ενωμένη» μετά την απόφαση των ΗΠΑ, την οποία χαρακτήρισε «παράνομη», να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ, το Μεξικό και τον Καναδά.

«Η απάντησή μας στο "Πρώτα η Αμερική" θα είναι "η Ευρώπη ενωμένη"», σημείωσε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μαας, ενώ πρόσθεσε ότι «οι εμπορικοί πόλεμοι δεν γνωρίζουν νικητές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.