Κοσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Πιθανή η αναβολή της ιστορικής συνάντησης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Εάν η Βόρεια Κορέα δεν τις αποδεχθεί όλες τις προϋποθέσεις τότε η σύνοδος «μπορεί να γίνει αργότερα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19548024.jpg
© EPA/JIM LO SCALZO

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι υπάρχει «ουσιαστική πιθανότητα» αναβολής της ιστορικής συνάντησής του με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υποστήριξε ότι η βορειοκορεατική ηγεσία πρέπει να συμφωνήσει με όλες τις προϋποθέσεις της συνάντησης διαφορετικά η σύνοδος «μπορεί να γίνει αργότερα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής -η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη-, προειδοποιώντας όμως ότι είναι έτοιμος να την ακυρώσει ή να την αναβάλει αν δεν εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες όμως δεν ανέλυσε.
 

«Είναι πιθανόν να μη συμβεί στις 12 Ιουνίου», είπε ο κ. Τραμπ και πρόσθεσε πως η σύνοδος «ίσως να γίνει αργότερα». Έκρινε πάντως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλάει «πολύ σοβαρά» όταν εκφράζει την πρόθεσή του για αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.

Ο κ. Τραμπ εγγυήθηκε την ασφάλεια του Κιμ και επανέλαβε ότι προϋπόθεση για τη συνάντηση -η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη- είναι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.