- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η προτεραιότητα της Γαλλίας είναι η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και όχι τα «εμπορικά συμφέροντά της.
Αυτό υποστηρίζει ο Εμάνουελ Μακρόν αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να διατηρήσει «ζωντανή» τη συμφωνία που υπεγράφη το 2015 μεταξύ Τεχεράνης και Δύσης για τον έλεγχο του πυρηνικού της οπλοστασίου σε αντάλλαγμα της άρσης σκληρών οικονομικών κυρώσεων (συμπεριλαμβανομένου και του εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου).
Μιλώντας από τη Σόφια της Βουλγαρίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξήγησε ότι «το θέμα είναι, πάνω απ' όλα, γεωπολιτικό».
«Δεν θα γίνουμε σύμμαχοι του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ: Και δεν θα ξεκινήσουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ για το θέμα του Ιράν, ούτε θα επιβάλουμε σε αντίποινα κυρώσεις σε αμερικανικές εταιρείες» πρόσθεσε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Βαλκανίων.
Σε κίνδυνο τα γαλλικά συμφέροντα - Καραδοκούν Κίνα και Ρωσία
Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία και την απειλή επιβολής κυρώσεων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν, ακόμη και σε ευρωπαϊκές, η γαλλική Total προειδοποίησε ότι μπορεί να αποχωρήσει από μια κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται ένα κοίτασμα φυσικού αερίου, εκτός και αν εξαιρεθεί από τα αμερικανικά μέτρα.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε αμέσως ότι η κινεζική CNPC θα μπορούσε να πάρει τη θέση της Total στο έργο.
«Δεν θα εξαναγκάσουμε τις εταιρείες να παραμείνουν. Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν είναι διευθύνων σύμβουλος της Total. Εκείνος υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εταιρείας του, εξετάζει τι του δίνει η ιρανική αγορά σε σύγκριση με τη σαουδαραβική και με άλλων χωρών» διευκρίνισε ο Μακρόν.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, από τις αποφάσεις της Ουάσινγκτον θα ωφεληθούν εμμέσως η Ρωσία και η Κίνα.