Ο Πούτιν έγινε φορτηγατζής (εικόνες, video)
Κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων σε κολοσσιαία γέφυρα που ενώνει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη «Μαμά-Ρωσία»
Στη θέση του οδηγού ενός φορτηγού Κamaz μπήκε το πρωί της Τρίτης ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Φορώντας τζιν παντελόνι και αντιανεμικό μπουφάν, ο πρόεδρος της Ρωσίας οδήγησε το βαρύ όχημα πάνω από νεόδμητη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική ενδοχώρα. Ο Πούτιν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επικεφαλής των συνεργείων που δούλεψαν για 27 μήνες στα εργοτάξια αυτού του φιλόδοξου έργου.
«Σας συγχαίρω για αυτήν την ιστορική ημέρα. Είναι ιστορική γιατί σε προηγούμενες περιόδους, την εποχή των πατεράδων μας, οι άνθρωποι ονειρεύονταν μια τέτοια γέφυρα. Επιτέλους, χάρη στο ταλέντο και στην εργατικότητά σας, αυτό το σχέδιο, αυτό το θαύμα, ολοκληρώθηκε» ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Η μεγαλύτερη της Ευρώπης
Η νεόδμημη γέφυρα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο ανά κατεύθυνση) για τα αυτοκίνητα και σιδηροδρομική γραμμή σε νησίδα στο κέντρο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.
Με μήκος σχεδόν 19 χλμ., είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και συνδέει για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη χερσόνησο με τη Ρωσία (στην περιοχή του Κρασνοντάρ), παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι θα εξυπηρετεί 14 εκατ. ανθρώπους τον χρόνο, φέρνοντας «πιο κοντά την Κριμέα και τη Ρωσία», και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη χερσόνησο να μεγαλώσει «με έναν νέο οικονομικό ρυθμό». Σύμφωνα με αναλυτές, θα χρειάζονται 20 λεπτά προκειμένου να βρεθεί ένας κάτοικος της Κριμαίας στη ρωσική ενδοχώρα. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου, ο αυτοκινητόδρομος της γέφυρας θα μπορεί να εξυπηρετεί επί 24ώρου βάσεως έως 40.000 αυτοκίνητα. Όπως μετέδωσε το Sputnik, το συγκεκριμένο έργο θα οδηγήσει σε θεαματική αύξηση των τουριστικών εισροών στη χερσόνησο.
Η γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία την Τετάρτη. Τους πρώτους μήνες δεν θα επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών, καθώς θα δοθεί επιπλέον χρόνος στα συνεργεία να προχωρήσουν σε νέους ελέγχους ασφαλείας. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η κατασκευή της γέφυρας θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2018, ωστόσο οι εργασίες πήγαν πολύ πιο γρήγορα. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 2,9 δισ. δολάρια. Η ανάδοχος εταιρεία είναι η Stroigazmontage, του Ρώσου μεγιστάνα Αρκάντι Ρόνεμπεργκ.
Η γέφυρα στηρίζεται σε 595 κολόνες, ορισμένες από τις οποίες είναι τοποθετημένες σε βάθος άνω των 100 μέτρων. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι δούλεψαν σκληρά από τα τέλη του 2015, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στον πορθμό του Κέρτς.
Η προσάρτηση του 2014
Κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2013 με τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κίεβο και οδήγησε στην ανατροπή του τότε προέδρου της Ουκρανίας (και φιλορώσου) Βίκτορ Γιανουκόβιτς (22 Φεβρουαρίου 2014), η Ρωσία προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας.
Η συγκεκριμένη κίνηση, η οποία επικυρώθηκε συνταγματικά μέσω δημοψηφίσματος που ακολούθησε τους επόμενους μήνες, προκάλεσε σοβαρή κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις Βρυξέλλες να επιβάλουν σειρά οικονομικών κυρώσεων στη Μόσχα (σ.σ. εμπάργκο στις εξαγωγές νωπών προϊόντων).
Με πληροφορίες από RussiaToday/TASS/Telegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρεις ζώνες ώρας, πολλά διαφορετικά συστήματα και άλλα ωράρια ψηφοφορίας
Τι αναφέρουν πηγές της μυστικής ισραηλινής υπηρεσίας
Το εκλογικό σώμα είναι διχασμένο - Δίνουν μάχη για την επικράτηση οι υποψήφιοι
Στον «σιωπηλό θάνατο» της νομπελίστριας στοχεύει το Ιράν
Οι άνθρωποι 40-59 ετών φροντίζουν ταυτοχρόνως παιδιά και ηλικιωμένους γονείς
Κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξέθεσε τα έφηβα παιδιά τους σε επικίνδυνο περιεχόμενο
13.000 χλμ μακριά από την Ουάσινγκτον
«Μην ταξιδεύετε» - Οδηγοί προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους για να σωθούν
Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Οι Έλληνες βουλευτές συνομίλησαν με τοπικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, κατανοώντας τις καθημερινές προκλήσεις της ουκρανικής κοινωνίας
Η ιδιαίτερη σχέση της με το «μαύρο Χάρβαρντ»
Τι ισχύει με την καταμέτρηση ψήφων και τι θα γίνει αν υπάρξει ισοπαλία
Ένα απίθανο σενάριο που έχει συμβεί μόλις δύο φορές στις ΗΠΑ, το 1800 και το 1824
Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της πόλης – Ακυρώθηκαν πτήσεις
Η Καμίλα Βάσκεζ ανέφερε πως «είναι δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι»
Νεκρός και ο οδηγός του Χιλμί Σεν
Οι στρατηγικές και των δύο υποψηφίων υπογραμμίζουν πως το podcasting είναι πλέον ένα κρίσιμο μέρος της εργαλειοθήκης των πολιτικών μέσων
Οι διασώστες ψάχνουν για πτώματα σε υπόγεια γκαράζ
Στο Δουκάτο της Κορνουάλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.