Κοσμος

Σαουδική Αραβία: Αναχαίτισαν πυραύλους πάνω από την πρωτεύουσα Ριάντ

Ισχυρές εκρήξεις έβγαλαν τους κατοίκους από τα σπίτια τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε τα ξημερώματα της Τετάρτης δύο βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από την πρωτεύουσά της, Ριάντ, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ, την ώρα που τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της πόλης.

Το κίνημα των Χούθι, το οποίο μάχεται για να καταλάβει την εξουσία στην Υεμένη έχοντας την υποστήριξη του Ιράν, ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε τους πυραύλους έχοντας ως στόχο να πλήξουν «οικονομικούς στόχους». Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Οι Χούθι αύξησαν τις πυραυλικές επιθέσεις στο γειτονικό βασίλειο σε αντίποινα -όπως τα χαρακτηρίζουν- για τις αεροπορικές επιδρομές από τον αραβικό συνασπισμό που στηρίζει την κεντρική κυβέρνηση στην Υεμένη.

Η Σαουδική Αραβία και ένας συνασπισμός μουσουλμανικών κρατών επενέβησαν στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης το 2015 στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους Χούθι, οι οποίοι είχαν καταλάβει την πρωτεύουσα Σανάα, οδηγώντας στην εξορία τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης πως σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε στη νότια πόλη Τζιζάν.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού δήλωσε πως η επίθεση δείχνει ότι το Ιράν συνεχίζει να υποστηρίζει τους Χούθι -κατηγορία που η Τεχεράνη αρνείται.