Κοσμος

Ο χορός του αντιπάλου του Ερντογάν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (video)

«Είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τον Ερντογάν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cesár Sampson - Nobody But You - Austria - Official Music Video - Eurovision 2018

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο μεγαλύτερος σχηματισμός της τουρκικής αντιπολίτευσης, όρισε την Παρασκευή τον βουλευτή Μουχαρέμ Ιντσέ για να αντιμετωπίσει τον αρχηγό του κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

«Με την άδεια του Θεού και τη βούληση του έθνους, στις 24 Ιουνίου θα εκλεγώ πρόεδρος», δήλωσε στη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα ο Ιντσέ, σημαντικό στέλεχος του CHP και δεινός ρήτορας ο οποίος επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Ερντογάν.

Στην πρώτη του ομιλία ως επίσημος υποψήφιος του CHP, ο Ιντσέ δεσμεύθηκε ότι, αν εκλεγεί, θα είναι «πρόεδρος όλων» και «αμερόληπτος». Για να υπογραμμίσει τη δήλωσή του, αφαίρεσε το σήμα του CHP που είχε στο σακάκι του και το αντικατέστησε με μια τουρκική σημαία.

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Ιντσέ, ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα 54α γενέθλιά του, είχε ανεβάσει στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. «Είμαστε έτοιμοι», έλεγε.

Λίγο μετά, το βίντεο που τον δείχνει να χορεύει με πολίτες σε πόλη της ανατολικής Τουρκίας επανήλθε στο προσκήνιο κι έγινε απλά viral.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.