Κοσμος

Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Πάμε πολύ καλά - Προετοιμάζουμε τη συνάντηση με τον Κιμ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι εξετάζονται «δύο πιθανές χώρες» για το ιστορικό τετ α τετ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διαβεβαιώσεις ότι οι προετοιμασίες για το ιστορικό του τετ α τετ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν πηγαίνουν «πολύ καλά», έδωσε μέσω Twitter o Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μουν Τζε-ιν, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για όλα όσα συνέβησαν στην κορεατική σύνοδο κορυφής στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της χερσονήσου, την Παρασκευή.

Κιμ Γιονγκ-ουν και Μουν Τζε-ιν έδωσαν τα χέρια και δεσμεύτηκαν να εργαστούν υπέρ της αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής και υπέρ μιας διαρκούς ειρήνης.

«Μόλις είχα μια μακρά και καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, καθορίζονται η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης με τη Βόρεια Κορέα» τονίζει στο μήνυμά του.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για «τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να βρεθεί με τον Κιμ Γιονγκ-ουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πριν από τον Ιούνιο σε μια ιστορική συνάντηση κορυφής. Ήδη, ο νέος υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έχει δει από κοντά τον Κιμ Γιονγκ-ουν (όταν ακόμα Ο Αμερικανός αξιωματούχος ήταν επικεφαλής της CIA) κατά τη διάρκεια του Καθολικού Πάσχα. Η συνάντηση αυτή κρατήθηκε μυστική για αρκετές ημέρες.

Πού θα γίνει η ιστορική συνάντηση

Όσον αφορά τον τόπο διεξαγωγής της συνόδου ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, ο Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή πώς εξετάζονται πλέον «δύο ή τρεις περιοχές», κάνοντας λόγο στη συνέχεια και για «δύο πιθανές χώρες».