Κοσμος

Λευκός Οίκος: Καμία τελική απόφαση για το τι θα γίνει στη Συρία

Μετά την πολεμική ρητορική Τραμπ, αναδίπλωση από την Ουάσινγκτον και στάση αναμονής στη διεθνή κοινότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump23423423.jpg
EPA/SHAWN THEW

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε την Πέμπτη με συμβούλους του, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία δίχως «να ληφθεί κάποια τελική απόφαση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε για να εξετάσει τις διαθέσιμες επιλογές μετά τη -φερόμενη- χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων από το καθεστώς Άσαντ. Τόσο η Δαμασκός όσο και η Μόσχα κάνουν λόγο για προβοκάτσια.

«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και να συνομιλούμε με εταίρους και συμμάχους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαφωνίες στις τάξεις των συμμάχων

Γερμανία και Ιταλία κράτησαν αποστάσεις από τις ΗΠΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Την ίδια στιγμή η Γαλλία τάσσεται ανοικτά υπέρ ενός εκτεταμένου βομβαρδισμού των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, με απώτερο στόχο την καταστροφή εγκαταστάσεων όπου εκτιμάται ότι παράγονται και φυλάσσονται χημικά όπλα.

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη συριακή κρίση ζήτησε -σύμφωνα με πληροφορίες- η Ρωσία, έτσι ώστε το ζήτημα να επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο και να δοθούν απαντήσεις για το αν τελικά έγινε χρήση χημικών όπλων και (εφόσον έγινε) το ποιοι ευθύνονται για αυτήν την επίθεση κατά αμάχων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.