Κοσμος

Ταμπλόιντ εφημερίδα αγόρασε και «έθαψε» πληροφορία για εξώγαμο του Τραμπ

Άνω κάτω ο αμερικανικός Τύπος - Αρνείται τα πάντα ο Λευκός Οίκος - Η πρακτική catch and kill στα παραστρατήματα του Αμερικανού προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump2342.jpg
EPA/JIM LO SCALZO

Το ποσό των 30.000 ευρώ σε πρώην πορτιέρη του Πύργου Τραμπ, ο οποίος διαβεβαίωνε πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποκτήσει εξώγαμο με υπάλληλό του, φέρεται να κατέβαλε η εβδομαδιαία σκανδαλοθηρική εφημερίδα National Enquirer. Άγνωστο για ποιον λόγο, η πληροφορία αυτή δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

Το περιοδικό New Yorker έφερε στο φως τη συγκεκριμένη ιστορία. Σε δημοσίευμά του την Πέμπτη αποκάλυψε ότι ο αρχισυντάκτης της ταμπλόιντ εφημερίδας, ο Ντίλαν Χάουαρντ, είχε αναφερθεί στην πληρωμή αυτή σε άρθρο του στο Radar Online, ιστότοπο που ανήκει στον όμιλο American Media Inc (ΑΜΙ), ο οποίος τυπώνει την εβδομαδιαία εφημερίδα.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ομίλου ΑΜΙ αρνήθηκε ότι έγινε ποτέ τέτοια πληρωμή. Ωστόσο, επικαλούμενο έξι πηγές προσκείμενες στον όμιλο αυτό που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, το New Yorker έγραψε πως αφού αγόρασε την αποκλειστικότητα της πληροφορίας, η National Enquirer επέλεξε εσκεμμένα να μην τη δημοσιεύσει ποτέ.

trump-tower23423423.jpg
EPA/JUSTIN LANE

Ο όμιλος διέψευσε τη συγκεκριμένη εκδοχή των γεγονότων με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε έχει αγοράσει την αποκλειστικότητα μιας πληροφορίας με σκοπό να τη «θάψει». Η απόφαση να μη δημοσιευτεί η πληροφορία για το παιδί, ένα κορίτσι που -με βάση τα στοιχεία- θα είναι 29 ετών σήμερα, πάρθηκε έπειτα από έρευνα που έδειξε ότι δεν ήταν «αξιόπιστη», κατά τον AMI.

Θολό τοπίο

Ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο New Yorker, ο Ρόναν Φάροου -γιος του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου- σημειώνει πως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πράγματι απέκτησε μυστικά παιδί με υπάλληλό του.

Ο Φάροου είναι ο συγγραφέας του ενός εκ των δύο άρθρων που οδήγησαν στο ξέσπασμα του σκανδάλου του Χάρβεϊ Γουάινστιν τον Οκτώβριο.

Η πρακτική catch and kill

Στο άρθρο του New Yorker σημειώνεται, με βάση τα όσα είπαν έξι πηγές προσκείμενες στον AMI, πως παρά τη διαβεβαίωση του ομίλου περί του αντιθέτου, η πρακτική catch and kill είναι εξαιρετικά συνηθισμένη σε αυτόν. Ο όρος παραπέμπει στην εξασφάλιση των αποκλειστικών δικαιωμάτων μιας πληροφορίας με μοναδικό σκοπό να μη δημοσιευθεί.

Πάντα, σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AMI, ο Ντέιβιντ Πέκερ, είναι φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και έχει κάνει επανειλημμένα χάρες στον σημερινό πρόεδρο.

Επαφές με πορνοστάρ

Στα μέσα Φεβρουαρίου το New Yorker είχε αναφερθεί στην υπόθεση της άλλοτε playmate του περιοδικού Playboy, της Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, η οποία είπε πως έλαβε 150.000 δολάρια από τη National Enquirer τον Αύγουστο του 2016 με αντάλλαγμα να αφηγηθεί αποκλειστικά στην ταμπλόιντ λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά το περιοδικό ο AMI είχε αποφασίσει να μη δημοσιεύσει ποτέ τη μαρτυρία της, για να προστατεύσει τον μεγιστάνα.

trump23423.jpg
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο δικηγόρος Μάικλ Κόεν, ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ, έχει παραδεχθεί πως κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, κατά κόσμο Στέφανι Κλίφορντ, για να αγοράσει τη σιωπή της αναφορικά με σεξουαλική συνεύρεση -που λέει πως είχε- με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπήρξε σεξ

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαψεύσει ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη ΜακΝτούγκαλ ή την Κλίφορντ.  

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Οργανισμός Τραμπ, η εταιρεία συμμετοχών που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του μεγιστάνα των ακινήτων και προέδρου των ΗΠΑ, δεν έδωσε καμία συνέχεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.