Κοσμος

Απίστευτο: Γεννήθηκε μωρό τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του

Μέσω παρένθετης μητέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
china-embryo.jpg
EPA/STR

Μέσω παρένθετης μητέρας, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του σε τροχαίο δυστύχημα, ήρθε στον κόσμο ένα αγοράκι στην Κίνα.

Όπως μετέδωσε το BBC, οι γονείς του μωρού είχαν καταψύξει αρκετά έμβρυα σε νοσοκομείο της πόλης Νανζίνγκ με την ελπίδα κάποια στιγμή να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση. Το 2013, το νήμα της ζωής τους κόπηκε ξαφνικά στην άσφαλτο. Ακολούθησε δικαστική μάχη των γονιών του ζευγαριού, οι οποίοι ζητούσαν την άδεια να αποκτήσουν εγγόνι μέσω παρένθετης μητέρας από το Λάος.

Την εποχή του τροχαίου τα έμβρυα φυλάσσονταν με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη στην Κίνα, γι' αυτό και οι συγγενείς στράφηκαν εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στο Λάος. Τα έμβρυα μεταφέρθηκαν οδικώς στη γειτονική χώρα, καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήταν πρόθυμη να παραλάβει τα ειδικά δοχεία (σαν θερμός) με υγρό άζωτο μέσα στα οποία φυλάσσονταν τα έμβρυα.

Το αγοράκι γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 στην Κίνα, αφού πρώτα η παρένθετη μητέρα είχε ταξιδέψει με τουριστική βίζα. Το όνομα που του δόθηκε είναι Τιαντιάν. Οι τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις και εξετάσεις DNA για να αποδειχθεί πως το αγόρι είναι πράγματι εγγονός τους και πως οι δύο γονείς του ήταν Κινέζοι, ώστε να λάβει την κινεζική υπηκοότητα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.