Κοσμος

Επέμβαση στη Συρία φέρνει η Μέι στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Με ορμητήριο τη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theresa-may.jpg
EPA/LEE GODDARD / 10 DOWNING STREET / HANDOUT MANDATORY CREDIT: CROWN COPYRIGHT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Μετά τη συμφωνία της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Εμανουέλ Μακρόν, ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει στις αναφορές για μια επίθεση χημικών όπλων στη Συρία, τώρα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Μέι φέρεται να είπε στον Αμερικανό Πρόεδρο ότι πρέπει πρώτα να αποδεχθεί πως πίσω από την επίθεση βρισκόταν το καθεστώς Άσαντ και μετά να απαντήσει.

Η επίσημη δήλωση εκπροσώπου της ανέφερε πως η επίθεση αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της «βαρβαρότητας» του καθεστώτος, «αν επιβεβαιωθεί».

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η Βρετανία αποφασίσει να συμμετάσχει στη στρατιωτική επιχείρηση, οι αναλυτές και οι πολιτικοί σχολιαστές συμφωνούν ότι αυτό θα συνεπάγεται έναν κρίσιμο ρόλο για τις δυνάμεις στη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Την Τρίτη η κα Μέι προήδρευσε σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σχέδια δράσης στη Συρία, χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις μέσα στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, η Μέι προσανατολίζεται στο να φέρει προς ψήφιση στο βρετανικό κοινοβούλιο την εμπλοκή της Μεγάλης Βρετανίας στη Συρία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.