Κοσμος

Η Λαγκάρντ κριτικάρει τον Τραμπ: Ο προστατευτισμός δεν βοηθά την παγκόσμια ανάπτυξη

Καμπανάκι από την επικεφαλής του ΔΝΤ για τους δασμούς που επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος στα κινεζικά προϊόντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
christine-lagarde-trump.jpg

Τον προβληματισμό της για την πολιτική προστατευτισμού των αμερικανικών προϊόντων που εφαρμόζει ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Χονγκ Κονγκ η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε ότι οι προτεραιότητες της παγκόσμιας οικονομίας εντοπίζονται στο να παραμείνει «καθαρή» από τον (εμπορικό) προστατευτισμό, στη λήψη μέτρων προστασίας κατά των οικονομικών κινδύνων, αλλά και την επιδίωξη μιας διαρκούς οικονομικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, προειδοποιώντας όμως ότι οι κίνδυνοι παραμένουν από τα προβλήματα στον δημοσιονομικό τομέα των οικονομιών και τα αυξανόμενα επιτόκια.

Η Κριστίν Λαγκάρντ είχε συμμετάσχει και στο λεγόμενο «κινεζικό Νταβός» (Φόρουμ Μποάο, επαρχία Χαϊνάν, Κίνα). Σε αυτό το οικονομικό συνέδριο ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε την Ουάσινγκον να μην κλειστεί (εμπορικά) στον εαυτό της, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα είχε σοβαρές συνέπειες στην παγκόσμια ανάπτυξη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.