Κοσμος

Eurocontrol: «Επικίνδυνες» οι πτήσεις πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο

Φοβούνται κατάρριψη αεροσκάφους με πύραυλο - Δεν αποκλείουν σφυροκόπημα των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ από το αμερικανικό Ναυτικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rocket2342.jpg
EPA

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία από πλοία του αμερικανικού στόλου.

Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευτούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαφώνησαν έντονα την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με το ζήτημα για το αν τελικά έγινε χρήση χημικών όπλων (νευροπαραλυτικό αέριο) στη Ντούμα της Συρίας. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», με τη Μόσχα να μπλοκάρει το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος, προκαλώντας την οργή του Λευκού Οίκου.

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της δεν αποκλείουν τη λήψη στρατιωτικής δράσης κατά των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, την ώρα που η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση να το σκεφτεί δύο φορές αν θα προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

Στην προειδοποίησή του προς τους αερομεταφορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Eurocontrol επικαλείται οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.