Κοσμος

Εξιτήριο πήρε η Γιούλια Σκριπάλ

Μετά τη θεαματική βελτίωση της υγείας της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
yulia.jpg

Εξιτήριο έλαβε αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα από το νοσοκομείο η Γιούλια Σκριπάλ, η οποία μαζί με τον πατέρα της, έναν Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα, δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας στις 4 Μαρτίου, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η νεαρή μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με το BBC, το οποίο μετέδωσε επίσης πως ο Σεργκέι Σκριπάλ παραμένει νοσηλευόμενος. Αναφερόμενοι στην υγεία τόσο της ίδιας όσο και του πατέρα της, οι γιατροί τόνισαν πως παρατηρείται μια γοργή βελτίωση τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε ότι η Γιούλια θα ζητήσει πολιτικό άσυλο από τη Βρετανία. Την προηγούμενη εβδομάδα η 33χρονη είχε ανακοινώσει πως ανακτά καθημερινά τις δυνάμεις της.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση στις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία. Η Μόσχα συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του 66χρονου πρώην πράκτορα. Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην απέλαση διπλωματών από τις δύο χώρες, την ώρα που το Λονδίνο απειλεί να μη στείλει την αγγλική ομάδα στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το καλοκαίρι.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.