Κοσμος

Ο Τραμπ προαναγγέλλει νέα επίθεση στη Συρία

Αντίποινα για τη χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tramp_ape-mpe.jpg
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Με ανάρτησή του στο twitter πριν από λίγο σήμερα Κυραική απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο Αμερικανός πρόεδρος προαναγγέλλει έμμεσα, πιθανή επίθεση κατά στόχων του συριακού  καθεστώτος Άσαντ, το οποίο κατηγορεί για μεγάλο αριθμό θυμάτων από χημικά όπλα στη Ντούμα της ανατολικής Γούτας.

Η ανάρτηση: «Πολλοί νεκροί, κι ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σε άφρονα ΧΗΜΙΚΗ επίθεση στη Συρία. Η περιοχή των ακροήτων είναι περικυκλωμένη και σφραγισμένη από το συριακό στρατό, έτσι ώστε να είναι εντελώς χωρίς πρόβαση από τον έξω κόσμο. Ο πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι για την υποστήριξη στο Ζώο Ασαντ. Μεγάλο τίμημα...».

Σε άλλη ανάρτηση ο κ. Τραμπ ψέγει τον προκάτοχό του κ. Ομπάμα, γράφοντας ότι αν είχε δράσει έγκαιρα όταν η Συρία είχε πρωτοχρησιμοποιήσει χημικά, τώρα ο Άσαντ θα ήταν ιστορία. 

Εξάλλου, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εσωτερικής Ασφαλείας και Αντιτρομοκρατίας κ. Τόμας Μπόσερτ δήλωσε  σε τηλεοπτική συνέντευξή του: «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε την επίθεση που έγινε... ΟΙ  φωτογραφίες από το συμβάν είναι φρικτές. Δε θα απέκλεια κανένα ενδεχόμενο», 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.