Κοσμος

Παραδοχή Τραμπ: Έχουμε χάσει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Με προστατευτισμό χωρίς τέλος και νέο κύμα δασμών προσπαθεί «να σώσει την παρτίδα» ο Αμερικανός πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump2342.gif
EPA/Chris Kleponis/POOL

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη χάσει τον «εμπορικό πόλεμο», υπερασπιζόμενος τους δασμούς που σκοπεύει να επιβάλει η κυβέρνησή του σε κινεζικά προϊόντα.

Όπως είπε, η κίνηση αυτή μπορεί να έχει ένα «μικρό κόστος», ωστόσο οι ΗΠΑ μακροπρόθεσμα «θα είναι πολύ καλύτερα έτσι».

«Εχουμε ήδη χάσει τον εμπορικό πόλεμο. Δεν έχουμε εμπορικό πόλεμο, τον έχουμε χάσει» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης 77 WABC και στην εκπομπή «Bernie & Sid».

«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρξει καθόλου κόστος, αλλά υπάρχει αύξηση 40%-42% στις αγορές. Άρα, μπορεί να χάσουμε λίγο από αυτό. Ωστόσο, όταν τελειώσει αυτό, θα έχουμε μια πολύ ισχυρότερη χώρα. Επομένως, μπορεί να δεχτούμε ένα πλήγμα, αλλά -ξέρετε κάτι- στο τέλος θα βγούμε πολύ πιο δυνατοί από αυτό» εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την Πέμπτη ο Τραμπ γνωστοποίησε πως έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να αρχίσει να μελετά την επιβολή επιπρόσθετων δασμών, αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος της Κίνας, κλιμακώνοντας και άλλο την ήδη υψηλή ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου όσον αφορά το εμπόριο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.