Κοσμος

Νέο παραλήρημα Ερντογάν προς Ευρώπη: Θα ανοίξω τα σύνορα και δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε

Μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που του ζητεί να σταματήσει την εισβολή στην Αφρίν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν © EPA/TUMAY BERKIN

Νέα παραληρηματική αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον των Ευρωπαίων μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, που του ζητεί να σταματήσει την εισβολή στην Αφρίν στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

Οι απειλές του Ερντογάν έγιναν μπροστά σε χιλιάδες λαού σε πόλη της Τουρκίας και λίγο μετά την κηδεία πεσόντος στην Αφρίν. Όταν ο Ερντογάν εκστόμισε τα λόγια-απειλές προς την ΕΕ και κατ’ επέκτασιν προς την Ελλάδα, το πλήθος άρχισε να γιουχάρει.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε: «Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία... Μας ικετεύσατε να μην ανοίξουμε τις πόρτες. Αν το κάνουμε δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!».

Στην Αφρίν οι τουρκικές δυνάμεις έριξαν φέιγ βολάν καλώντας όσους ακόμη αντιστέκονται να παραδοθούν και να εμπιστευτούν την τουρκική δικαιοσύνη.

Ο τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα ότι η επιχείριση στην Αφρίν θα συνεχιστεί και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευθούν οι άμαχοι. Υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που είναι στην Αφρίν καταπιέζονται. Μίλησε πάλι για ένα έθνος, μια σημαία και μια χώρα.

Τέλος, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ λέγοντας από το Ετζερούμ: «Είμαστε ένα έθνος 81 εκατομμυρίων. Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε. Πού είναι το FETΟ»; Και απάντησε μόνος του: «Στην Πενσιλβάνια», αναφερόμενος στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.