Κοσμος

Μάρτιν Σκρέλι: Επτά χρόνια στη φυλακή ο πιο «μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ»

Ξέσπασε σε λυγμούς ο άνθρωπος που «έπαιξε» με την τιμή φαρμάκου για το AIDS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16228398.jpg
EPA/JOHN TAGGART

Σε επτά χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο Μάρτιν Σκρέλι, πρώην στέλεχος φαρμακευτικής βιομηχανίας, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο και οργή όταν αύξησε την τιμή φαρμάκου για το AIDS κατά 5000%. Μια ενέργεια που του χάρισε τον τίτλο του «πιο μισητού ανθρώπου στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για εξαπάτηση των επενδυτών στα hedge fund του και για χειραγώγηση της μετοχή της Retrophin, της φαρμακευτικής εταιρείας που είχε ιδρύσει. Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.

Οι συνήγοροί του ζήτησαν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 12 έως 18 μήνες, ενώ η εισαγγελία εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 15 ετών.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο 34χρονος είχε κριθεί ένοχος για τρεις από τις συνολικά οχτώ κατηγορίες που τον βάρυναν σχετικά με χρηματιστηριακή απάτη και απόπειρα χειραγώγησης της αγοράς, αντιμετωπίζοντας ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο απόλυτα μετανιωμένος και με δάκρυα στα μάτια. Δήλωσε ότι ντρέπεται πάρα πολύ, ιδίως επειδή έμπλεξε αθώους ανθρώπους. «Είναι δικό μου λάθος», είπε ο Σκρέλι. Απευθυνόμενος στους επενδυτές του, ζήτησε συγγνώμη και είπε: «Λυπάμαι φρικτά που έχασα την εμπιστοσύνη σας. Σας άξιζε κάτι πολύ καλύτερο. Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία για να ρίξουν τον Μάρτιν Σκρέλι. Εγώ έριξα τον Μάρτιν Σκρέλι, με τις αισχρές και χυδαίες πράξεις μου», κατέληξε μιλώντας για τον εαυτό του. 

Η καταδίκη του Σκρέλι έγινε viral στο Twitter με τους χρήστες να τον εμπαίζουν για τα κροκοδείλια δάκρυά του στην αίθουσα του δικαστηρίου.  




ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.