Κοσμος

Ευρωπαϊκοί δασμοί σε μπέρμπον, τζιν Levis και μηχανές Harley-Davidson

Η απάντηση της Κομισιόν στις εξαγγελίες Τραμπ για έξτρα φορολόγηση στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
harley.jpg
EPA/KIM LUDBROOK

Με επιβολή φόρου 25% σε πασίγνωστα αμερικανικά προϊόντα (ουίσκι μπέρμπον, μηχανές Harley - Davidson και τζιν Levis) ετοιμάζεται να απαντήσει η Κομισιόν στον Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει πράξη τις εξαγγελίες του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Η Σεσίλια Μάλστρομ, μιλώντας στο BBC, ξεκαθάρισε ότι η λίστα είναι έτοιμη και βρίσκεται προς το παρόν στο συρτάρι, προειδοποιώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να απαντήσει.

«Περιμένουμε την τελική απόφαση, αλλά μέχρι αυτή να γίνει γνωστή, προετοιμαζόμαστε» ανέφερε η αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος.

Προειδοποιήσεις Γιούνκερ

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια την ώρα που απειλούνται η βιομηχανία της και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου. Οι ΗΠΑ εισάγουν 30 εκατομμύρια τόνους χάλυβα κάθε χρόνο, αξίας 24 δισ. δολαρίων. Θεωρείται ο μεγαλύτερος εισαγωγέας παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.