Κοσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν: Έχουμε «αόρατο, υπερηχητικό και ανίκητο» πύραυλο (video)

Με υπερόπλο και υποσχέσεις για μείωση της φτώχειας 17 ημέρες πριν από τις κάλπες ο πρόεδρος της Ρωσίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πετυχημένων δοκιμών πυρηνικών οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου αόρατου, υπερηχητικού και ανίκητου σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν πυραύλου που μπορεί να πλήξει στόχους σε οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη.

Στην καθιερωμένη ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ρωσίας εμφανίζει τη χώρα του ως την απόλυτη υπερδύναμη και υπόσχεται μείωση κατά της 50% της φτώχειας μόλις 17 μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί για μία ακόμη θητεία.

Ειδικότερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με κωδική ονομασία «Sarmat». Ζυγίζει 200 τόνους και κανένα «αντιπυραυλικό σύστημα δεν μπορεί να τον αναχαιτίσει», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει νέα υποβρύχια drone που θα μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και την κατασκευή πυρηνικών πυραύλων τύπου Κρουζ με μη προβλέψιμη πορείας πτήσης και απεριόριστου βεληνεκούς.



Ο Πούτιν επέμεινε στην ανάγκη να βελτιωθεί «η ευημερία» του πληθυσμού και να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές και στην υγεία για να αποφευχθεί μια «καθυστέρηση» της Ρωσίας στους τομείς αυτούς, κάτι που είπε πως θεωρεί τον «κύριο εχθρό» του.

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη ζωή της χώρας», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, εκτιμώντας ότι «η ανάπτυξη της ευημερίας έχει ουσιαστική σημασία».

«Οφείλουμε να φέρουμε σε πέρας έναν από τους στόχους κλειδιά της επόμενης δεκαετίας: να παράσχουμε μια βέβαιη και μακροπρόθεσμη αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών και να μειώσουμε μέσα σε έξι χρόνια τουλάχιστον στο μισό το ποσοστό της φτώχειας», δήλωσε ο Πούτιν.

Υπογράμμισε πως ο αριθμός των φτωχών στη χώρα μειώθηκε από 42 εκατομμύρια το 2000 σε περίπου 20 εκατομμύρια σήμερα.

Το επίπεδο αυτό αυξήθηκε ωστόσο ξανά στη διάρκεια της τελευταίας προεδρικής θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν (2012-2018) που σηματοδοτήθηκε από οικονομική ύφεση. «Η καθυστέρηση, ιδού ο εχθρός μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζοντας τη σημασία της τεχνολογικής προόδου ώστε η Ρωσία, το «κολοσσιαίο δυναμικό» της οποίας στην τεχνολογία εγκωμίασε, να μην μείνει στο περιθώριο της «τεχνολογικής επανάστασης».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ηγείται της Ρωσίας εδώ και περισσότερο από 18 χρόνια, είναι υποψήφιος για μια τέταρτη εξαετή θητεία στις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, τις οποίες αναμένεται ευρέως ότι θα κερδίσει.