Κοσμος

Νέος γ.γ. της Κομισιόν ο στενός συνεργάτης του Γιούνκερ, Μ. Σελμάιρ

Θεωρείται έκπληξη η επιλογή του

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
h_53523722-e1508749596269.jpg
EPA

Στενό συνεργάτη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέλεξαν οι Βρυξέλλες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κομισιόν- τον επικεφαλής των δημοσίων υπαλλήλων του εκτελεστικού βραχίονα της Ένωσης. 

Πρόκειται για τον Μάρτιν Σελμάιρ, σημερινό προσωπάρχη του Γιούνκερ, o oποίος όπως αναφέρει το Reuters, θεωρείται ένας από τους ισχυρούς και αμφιλεγόμενους παίχτες στις Βρυξέλλες. Η επιλογή του Σελμάιρ, ο οποίος μπορεί να παραμείνει στην Κομισιόν και μετά την εκπνοή της θητείας Γιούνκερ στα τέλη του 2019, θεωρείται έκπληξη. 

Όπως ανακοινώθηκε η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Γιούνκερ ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής θα πρέπει να επιβεβαιώσει το εάν ο Σελμάιρ θα διατηρήσει τη θέση του και μετά το 2019. 

 Ο Γενικός Γραμματέας είναι επικεφαλής της διοίκησης δημοσίων υπαλλήλων, η οποία υλοποιεί τις αποφάσεις που λαμβάνει η Κομισιόν. Είναι υπεύθυνος για τη συνολική συνοχή του έργου της Επιτροπής — όσον αφορά τόσο τη διαμόρφωση νέων πολιτικών όσο και την υποβολή τους στα άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.