Κοσμος

Κατερρίφθη Ισραηλινό μαχητικό F-16 από συριακά πυρά

Ασφαλείς οι πιλότοι του αεροσκάφους, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατερρίφθη από συριακά αντιαεροπορικά πυρά, ενώ το Ισραήλ έπληξε έναν ιρανικό στόχο στη Συρία από τον οποίο είχε εκτοξευθεί προς τον ισραηλινό εναέριο χώρο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.


«Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) στοχοθέτησαν τα ιρανικά συστήματα ελέγχου στη Συρία που έστειλαν το #UAV στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Μαζικά συριακά αντιαεροπορικά πυρά, ένα F16 συνετρίβη στο Ισραήλ, οι πιλότοι είναι ασφαλείς», έγραψε στο Twitter ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικας.

 

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το F16 συνετρίβη στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το BBC οι πιλότοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Σειρήνες ήχησαν σε όλους τις περιοχές του βορείου Ισραήλ και στα Υψίπεδα του Γκολάν. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.


Σύμφωνα με την στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ ένα ιρανικό drone μπήκε στον εναέριο χώρο των Υψιπέδων του Γκολάν και αμέσως κατερρίφθη από ισραηλινά πυρά. Το Ισραήλ ανταπέδωσε με πυρά κατά ιρανικών στόχων στη Συρία. 

Από την πλευρά της η συριακή αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε άνοιξε πυρ απαντώντας σε ισραηλινή «επίθεση» εναντίον στρατιωτικής βάσης και έπληξε «περισσότερα από ένα αεροπλάνα», δήλωσε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Η εχθρική ισραηλινή οντότητα πραγματοποίησε σήμερα τα χαράματα μια νέα επίθεση εναντίον μιας από τις στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική περιφέρεια. Οι αντιαεροπορικές άμυνές μας την αντιμετώπισαν και έπληξαν περισσότερα από ένα αεροπλάνα», ανέφερε η ανώνυμη στρατιωτική πηγή.