Κοσμος

Σεξ εκτός γάμου… στην Ινδονησία; Θα σε στείλει στη φυλακή

Ετοιμάζεται η ποινικοποίηση των σχέσεων σε νομοσχέδιο που αποκαλείται μεταρρυθμιστικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17764258.jpg
EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

Μετά την ποινικοποίηση των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ομόφυλων ατόμων η Ινδονησία προχωρά στην διά νόμου απαγόρευση του σεξ εκτός γάμου.

Ήδη νομοσχέδια σχετικά έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο κοινοβούλιο της χώρας και προκαλούν πλήθος αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στους κόλπους του ΟΗΕ.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν επέκρινε τα νομοσχέδια, υπογραμμίζοντας ότι ενδέχεται να πλήξουν τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας της χώρας και αυτά άλλων μειονοτήτων. «Ο λόγος μίσους εναντίον αυτής της κοινότητας, που φαίνεται να χρησιμεύει κυνικά για πολιτικούς σκοπούς, το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τα δεινά και να δημιουργεί άχρηστους διαχωρισμούς», τόνισε ο αλ Χουσέιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τζακάρτα.

Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας εξετάζει μεταρρυθμίσεις στον ποινικό κώδικα μεταξύ των οποίων είναι η απαγόρευση των σεξουαλικών σχέσεων εκτός γάμου, οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και η συγκατοίκηση.

Ακτιβιστές έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι, αν εγκριθούν, τα νέα νομοσχέδια θα παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και θα χρησιμοποιούνται για να στοχοποιούνται μειονότητες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.