Η Ευρώπη στηρίζει Μαχμούντ Αμπάς: Η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρέπει να γίνει πρωτεύουσα των Παλαιστινίων
«Μόνη βιώσιμη λύση η δημιουργία δύο κρατών», το σχόλιο Μογκερίνι μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής


Διαβεβαιώσεις στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει τη διεκδίκηση των Παλαιστινίων να κάνουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, έδωσε τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής διπλωματίας.
Σε δήλωσή της, παρουσία του Μαχμούντ Αμπάς, η Φεντερίκα Μογκερίνι, ξεκαθάρισε ότι «τα εμπλεκόμενη μέρη πρέπει να μιλούν και να δρουν με σοφία, και με αυξημένη αίσθηση ευθύνης» όταν συζητούν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει πως η μόνη βιώσιμη λύση είναι αυτή της δημιουργίας δύο κρατών».
Όπως επισημαίνεται σε άρθρο του Independent, η κα Μογκερίνι εξέφρασε τον προβληματισμό της εκ μέρους της Ε.Ε. για τις πρόσφατες αποφάσεις της Ουάσινγκτον και τις επιπτώσεις αυτών στις προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Στα τέλη του 2017 ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα του Ισραήλ», γνωστοποιώντας μάλιστα την πρόθεσή τους να μεταφερθεί εκεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ.
Από τη μεριά του, ο Μαχμούντ Αμπάς επανέλαβε ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρέπει να γίνει πρωτεύουσα των Παλαιστινίων και κάλεσε όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης ως «κυρίαρχη κρατική οντότητα», υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια δεν επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για την ειρηνική επίλυση της πολύχρονης διαμάχης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή την παρουσία του στο πλευρό του Τραμπ
Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους - Ο δράστης διαφεύγει
Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς παρενέβη μέσω βιντεοσύνδεσης στο συνέδριο της ιταλικής Λέγκα
Ευχάριστη έκπληξη στο πλήθος - Το μήνυμα του ποντίφικα
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Βουτιά των μετοχών - Σφυροκόπημα υπέστη το δολάριο
Έφοδος της αστυνομίας στην οικία του Νταν Νόρις - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού καλεί σε ηρεμία ενόψει των διαδηλώσεων
Σε συζήτηση που είχε με τον Ματέο Σαλβίνι
«Η δημοκρατία δεν πωλείται», έγραφε ένα πλακάτ
Ύστερα από τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με τη δολοφονία του 35ου προέδρου των ΗΠΑ
58 βρίσκονται στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης
Tι αναφέρουν άλλες μεγάλες τράπεζες
Το ρόφημα έχει αντικαταστήσει τσάι και καφέ για εκατομμύρια ανθρώπους
Ο μέσος όρος των ισπανικών ενοικίων έχει διπλασιαστεί
Με αφορμή τις αναφορές Τραμπ για τρίτη θητεία
Ο ράπερ του είχε ζητήσει μαθήματα υποκριτικής
O πρόεδρος των ΗΠΑ την δεκαετία του 1980 υιοθέτησε πολύ περιορισμένα το «όπλο» αυτό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.