Κοσμος

Γαλλία: 139.000 ένστολοι στους δρόμους για την Πρωτοχρονιά

Τι φοβούνται οι Γάλλοι – Τι θα γίνει στο Παρίσι

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
parisi.batsi_.jpg
ΑΠΕ/ EPA/ ETIENNE LAURENT

139.000 ένστολοι θ΄ αναπτυχτούν απόψε, βράδυ Πρωτοχρονιάς, σε διάφορα σημεία της Γαλλίας και ειδικά στο Παρίσι, ώστε ν΄ αποτρέψουν πιθανά σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στις επικείμενες γιορτές και τελετές.

Οι λεπτομέρειες:

  • Οι κινητοποιημένοι ένστολοι είναι: 56.000 αστυνομικοί,  36.000 χωροφύλακες, 7.000 στρατιωτικοί και 40.000 πυροσβέστες – διασώστες.
  • Στο Παρίσι εκτιμάται ότι περίπου 300.000 άτομα θα συγκεντρωθούν απόψε  γύρω από τη λεωφόρο των Ηλυσίων, στο προαύλιο και τους κήπους του Τροκαντερό, απέναντι από τον φωταγωγημένο Πύργο του Άιφελ
  • «Η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε υψηλά επίπεδα» παραδέχθηκε ο νομάρχης και αρχηγός των αστυνομικών δυνάμεων Παρισιού  κ. Μισέλ Ντελπουές
  • Ο ίδιος είπε: «Θα υπάρξουν κιγκλιδώματα, πραγματική αστυνομική παρουσία με ένστολους, αλλά και λιγότερο ορατή αστυνομικών χωρίς στολή και 70 κινητές μονάδες» εξήγησε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Η κινητοποίηση αυτή είναι απαραίτητη γιατί η τρομοκρατική απειλή συνεχίζει να είναι σημαντική, ενώ υψηλός είναι πάντα και ο κίνδυνος αστικής βίας κατά τη νύχτα της 31ης, τη νύχτα του ρεβεγιόν».
  • Οι δυοπρόσφατες  συλλήψεις πιθανών τζιχαντιστών σε διαφορετικά σημεία της χώρας έδειξαν ότι υπάρχει «διάχυτη ενδογενής απειλή», από τρομοκράτες ετοιμους για δράση ακόμα και με «απλοϊκά μέσα».

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία είναι η δυτική χώρα που έχει κατεξοχήν πληγεί από τρομοκράτες τζιχαντιστές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.