- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Οι Bρετανοί πολίτες που πολέμησαν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) πρέπει να εντοπιστούν και να σκοτωθούν. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους επιτραπεί να ξαναμπούν στη χώρα». Τάδε έφη ο νέος υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας Γκάβιν Γουίλιαμσον, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
«Πολύ απλά, η άποψή μου είναι ότι ένας νεκρός τρομοκράτης δεν μπορεί να βλάψει τη Βρετανία. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστρέψουμε και να εξαλείψουμε αυτήν την απειλή» πρόσθεσε.
Εκτιμάται ότι οι κάτοχοι βρετανικών διαβατηρίων που ταξίδεψαν στο Ιράκ και στη Συρία για να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους είναι περίπου 800. Από αυτούς οι 130 έχουν σκοτωθεί και περίπου 400 έχουν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 270 βρίσκονται ακόμη στη Μέση Ανατολή.
Φοβού τον Τζιχάντι Τζον
Το θέμα είχε έρθει στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2014, όταν ένας Βρετανός πολίτης, ο Μοχάμεντ Εμουάζι -γνωστότερος με το προσωνύμιο «Τζιχάντι Τζον»-εμφανίστηκε σε προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία κατέγραφαν αποκεφαλισμούς κρατουμένων της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Ο Γουίλιαμσον, ο οποίος ανέλαβε υπουργός Άμυνας τον περασμένο μήνα, μετά την παραίτηση του Μάικλ Φάλον εξαιτίας των καταγγελιών σε βάρος του για απρεπή συμπεριφορά κατά γυναικών, δεσμεύτηκε επίσης στη συνέντευξη του ότι οι τζιχαντιστές που διέφυγαν σε άλλες χώρες θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται και δεν θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη Βρετανία.
«Πρέπει να εξασφαλίσουμε πως όταν χωρίζονται και διασπείρονται στο Ιράκ, στη Συρία και σε άλλες περιοχές, θα συνεχίσουμε να τους καταδιώκουμε» ξεκαθάρισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός είναι η Βρετανία να είναι «ασφαλής» και οι τζιχαντιστές «να μην μπορέσουν να πάνε σε άλλες χώρες για να κηρύξουν το μίσος τους και τη λατρεία τους στον θάνατο».
Η συνέντευξη Γουίλιαμσον δόθηκε λίγες ώρες αφότου δύο άνδρες οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.