Ιορδανία, Ιράν και Τυνησία κατά της απόφασης Τραμπ για Ιερουσαλήμ
Κάνουν λόγο για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και «κήρυξη πολέμου»
Η κυβέρνηση της Ιορδανίας, θεματοφύλακας των ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, κατήγγειλε ότι η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, συνιστά «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»
«Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας σε αυτήν την πόλη συνιστά παραβίαση των αποφάσεων του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Μοχάμεντ Μουμενί, σε ένα δελτίο τύπου.
Επιπλέον, επισήμανε ότι αυτή η ενέργεια του Τραμπ είναι νομικά άκυρη καθώς «εδραιώνει την ισραηλινή κατοχή στον ανατολικό τομέα της πόλης».
Και το Ιράν "καταδικάζει με δριμύτητα" την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, επισήμανε σήμερα η Ισλαμική Δημοκρατία σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών και αναμετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν τα διεθνή ψηφίσματα.
Νωρίτερα σήμερα ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσταθεροποίησουν την περιοχή και να ξεκινήσουν έναν πόλεμο προκειμένου να προστατεύσουν την ασφάλεια του Ισραήλ.
Εν τω μεταξύ «Κήρυξη πολέμου» χαρακτήρισε το εργατικό συνδικάτο UGTT της Τυνησίας την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, καλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο εκτιμάται ότι είναι το κίνητρο πίσω από το άγριο έγκλημα
Στις τοπικές εκλογές στην Εξτρεμαδούρα
Η χρόνια θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε μετά το μακελειό
Η ιστορία που εν συνεχεία αποτέλεσε παγκόσμια παράδοση για την εορταστική περίοδο
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα των αστυνομικών αρχών
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.