- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Όσοι επενδύουν στην ιατρική χρήση της κάνναβης στρέφουν τώρα το βλέμμα στην Ελλάδα, όπου το ζεστό και ηλιόλουστο κλίμα και ενδεχόμενη ευνοϊκή νομοθεσία στο μέλλον, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για έξοδο της χώρας από την επταετή οικονομική κρίση».
Αυτά αναφέρει το Bloomberg που φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος σημειώνει συγκεκριμένα πως οι παραγωγοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να διοχετεύσουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε projects κατασκευής θερμοκηπίων για την καλλιέργεια και παραγωγή κάνναβης.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει μερίδιο 200 δισ. ευρώ στην παγκόσμια αγορά κάνναβης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Άλλωστε, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βασίζεται στις επενδύσεις για να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη και να επιτρέψει την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης.
Μόλις μία εγκατάσταση που θα αποτελούνταν από 12 - 15 θερμοκήπια κάνναβης, θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με ομάδα εργασίας που προετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.
Αυτά, την ώρα που η ανεργία στην Ελλάδα, από τον Νοέμβριο του 2011, βρίσκεται πάνω από το 20%, ήτοι μεταξύ των υψηλότερων ποσοστών στην ΕΕ, παρατηρεί το Bloomberg.
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης μέχρι το τέλος του έτους και η έγκρισή του θα έδινε τα χρονικά περιθώρια για καλλιέργεια στην περίοδο του ερχόμενου καλοκαιριού, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας που αυτήν τη στιγμή ασχολείται με την προετοιμασία του νόμου.
Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σε άλλες χώρες, όπως στην Ουγγαρία και σε διάφορα μέρη στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα η καλλιέργεια και η προώθηση στην αγορά θα έχει μόνο ιατρικό σκοπό, όπως σημειώνει ο κ. Αποστόλου.
«Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία έχουν μέλη που υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος και η νόσος του Πάρκινσον, θα μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα που παράγονται εδώ, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)».