- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σχεδόν το 20% του πληθυσμού στη Γερμανία κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια άτομα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την αρχή αυτή, η συνταξιοδοτική πολιτική των τελευταίων ετών δεν έφερε τίποτα για τους άπορους. Ακόμα και οι δυνητικοί εταίροι του λεγόμενου συνασπισμού «Τζαμάικα» (Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) βασίζονται περισσότερο ή λιγότερο σε λανθασμένες συνταγές για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.
Aν και η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται για χρόνια, η απασχόληση βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ και οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν αυξηθεί πρόσφατα σημαντικά, σχεδόν το 1/5 του πληθυσμού ζει σε επισφαλείς συνθήκες. Ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων, η αναλογία των ανθρώπων που πρέπει να περάσει τον μήνα με λίγα χρήματα, αυξάνεται σταθερά. Και το χειρότερο είναι ότι δεν δίνεται έμφαση στο τι προκαλεί τη φτώχεια στην Τρίτη Ηλικία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σε δυσχερή θέση βρίσκονται όλα τα άτομα που διαθέτουν λιγότερο από το 60% του μεσαίου εισοδήματος, με το όριο της φτώχειας να είναι 1.064 ευρώ για ένα άτομο και 2.234 ευρώ τον μήνα για οικογένεια τεσσάρων ατόμων.
Επιπλέον, ένα άλλο 3,7% του πληθυσμού έχει κάποια δυσκολία να αγοράσει ένα νέο πλυντήριο ή αυτοκίνητο ή να πάει τουλάχιστον μια εβδομάδα για διακοπές.
Τις τελευταίες δεκαετίες οι ηλικιωμένοι είχαν πάντα χαμηλότερο κίνδυνο φτώχειας από ό, τι η νεότερη γενιά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό της φτώχειας αυξάνεται σταθερά μεταξύ των συνταξιούχων.