Κοσμος

Αμερική: Τους ψεκάζουν!

Οι πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38737-83195.jpg

Τελικά, αποδεικνύεται μάλλον αδύνατο να ψήσεις τον Ρεπουμπλικάνο Αμερικάνο πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν υπάρχει πια ή πως δεν προσγειώθηκε ποτέ διαστημόπλοιο στο Ρόσγουελ. Συνωμοσίες που αντιστέκονται χρόνια και ζαμάνια, καθώς και νεόφαντες εικασίες που εδραιώνονται όλο και περισσότερο στο συλλογικό αμερικανικό ασυνείδητο καταγράφηκαν από πρόσφατη έρευνα της Public Policy Polling, η οποία προσφέρει και μια έξτρα πληροφορία σχετικά με τις επικρατούσες δοξασίες: πού τοποθετούνται πολιτικά όσοι πιστεύουν, ας πούμε, στα ΟΥΦΟ; Ιδού τα αποτελέσματα.

1) «Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη». Το πιστεύει το 37% των ερωτηθέντων, εκ των οποίων το 58% αυτοχαρακτηρίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι. Όσοι θεωρούν πως η άνοδος της διαπλανητικής θερμοκρασίας δεν είναι μύθος ψηφίζουν κατά 77% Δημοκρατικούς.

2) «Ε, ναι, υπάρχουν εξωγήινοι». Την άποψη ενστερνίζεται το 29% του εκλογικού σώματος. Ένα 21% θεωρεί επίσης πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ κουκούλωσε την υπόθεση συντριβής ΟΥΦΟ στο Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο, το 1947. Υπέρ της θεωρίας κουκουλώματος τάσσεται το 27% των οπαδών του Μιτ Ρόμνεϊ και το 16% του Μπαράκ Ομπάμα.

n

3) «Τα εμβόλια σχετίζονται με την εμφάνιση αυτισμού». Τα εμβόλια κατά των παιδικών ασθενειών ενοχοποιούνται για ανάπτυξη αυτισμού από την αμερικανική κοινωνία σε ποσοστό 20%.

4) «Ο Μεγαλοπόδαρος υπάρχει». Το έχει σίγουρο το 14%.

n

5) «Η κυβέρνηση προσθέτει φθόριο στο νερό για να εξυπηρετήσει άνομους σκοπούς». 9% των Αμερικανών είναι βέβαιοι περί αυτού.

6) «Ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στο φεγγάρι». Την προσσελήνωση αμφισβητούν 7% των Αμερικανών (και μία Ελληνίδα, εγώ, χι χι).

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.