- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ινδία: 25 εργάτες - σκλάβοι σώθηκαν μετά από 7 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας
Και παιδιά μεταξύ των 25 - «Οι ιδιοκτήτες δεν τους έδιναν μισθό, αλλά μόνο σιτάρι»
Σχεδόν 25 εργάτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, οι οποίοι εργάζονταν επί 15 ώρες την ημέρα για επτά χρόνια, σώθηκαν το σαββατοκύριακο στην περιοχή Μπαράν στο ινδικό κρατίδιο Ραζαστάν, σε σπάνια επιδρομή σε φυτείες όπου η αναγκαστική εργασία είναι σύνηθες φαινόμενο.
Ακτιβιστές δήλωσαν ότι οι εργάτες προέρχονταν από φυλή του κρατιδίου Μάντια Πραντές και είχαν λάβει δάνεια 500 με 20.000 ρουπίες (66 με 207 ευρώ) προτού τους μεταφέρουν στο Ραζαστάν για να εργαστούν.
«Προσέλκυσαν τους ανθρώπους αυτούς με δέλεαρ ότι θα τους προσφέρουν μια καλή δουλειά, αλλά τους κράτησαν δέσμιους στις φυτείες. Πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο πλήρωναν τα δάνεια που είχαν λάβει», δήλωσε ο Νίρμαλ Γκοράνα, της Επιτροπής Εθνικής Εκστρατείας για την Εξάλειψη της Καταναγκαστικής Εργασίας.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, όσο διάστημα οι γονείς εργάζονταν στις φυτείες, τα παιδιά τους εργάζονταν στα σπίτια των ιδιοκτητών χωρίς χρήματα.
«Οι ιδιοκτήτες δεν τους έδιναν μισθό, αλλά μόνο σιτάρι. Αυτό το έκαναν για να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν ζωντανοί για να συνεχίσουν να εργάζονται στις φυτείες», πρόσθεσε ο κ. Γκοράνα.
Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των ανθρώπων στην Ινδία που ωθούνται στη δουλεία, όμως το υπουργείο Εργασίας της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του να σώσει και να βοηθήσει πάνω από 18 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ωθηθεί στην αναγκαστική εργασία ως το 2030.
Στην Ινδία διακινητές προσεγγίζουν συχνά τους χωρικούς με την υπόσχεση ότι θα τους βρουν μια καλή δουλειά και προσφέροντάς τους χρήματα. Ωστόσο στη συνέχεια αυτοί βρίσκονται αναγκασμένοι να εργάζονται σε φυτείες ή σε φούρνους κατασκευής τούβλων, σε οίκους ανοχής, ή ως οικιακές βοηθοί.
Οι περισσότεροι εργάτες που σώθηκαν στη Μπαράν επέστρεψαν σπίτια τους, δήλωσε ο Γκοπάλ Λαλ, αξιωματούχος της περιοχής, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει να ερευνούν για να εντοπίσουν και άλλους εργάτες.
Ακτιβιστές επισημαίνουν ότι η αναγκαστική εργασία είναι σύνηθες φαινόμενο στις φυτείες της Ινδίας και γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση σπάνια δρα.
«Η αναγκαστική εργασία στις φυτείες δεν θεωρείται ένα έγκλημα ή ένα πρόβλημα που πρέπει να καταγγελθεί. Είναι τόσο διαδεδομένη που είναι κοινωνικά αποδεκτή», επεσήμανε ο Μπάρατ Μπούσαν του Κέντρου Δράσης, Έρευνας και Ανάπτυξης του Λαού, μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται με τους φτωχούς Ινδούς της υπαίθρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
α δύο τρίτα των Βρετανών υποστηρίζουν το σχέδιο
Με φόντο τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Ακυρώσεις δρομολογίων και προβλήματα στα αεροδρόμια
Πού βρίσκονται οι συζητήσεις - Τι δηλώνει το Βρετανικό Μουσείο
Το όνομα του είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους Ρεπουμπλικανούς
Διάγγελμα του με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Φανατισμένος οπαδός του παιχνιδιού ο μελλοντικός υπουργός των ΗΠΑ
Η κηδεία της μητέρας του είχε στοιχίσει 162 εκατ. λίρες
O βετεράνος του Παγκοσμίου Πολέμου έγινε γνωστός κατά την πρώτη καραντίνα
Tι αναφέρει για την Ουκρανία
Μια λίστα ώστε να καταλάβετε τι έχει να συμβεί από τις 20 Ιανουαρίου και μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες
Στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης - Φημίζεται για τη στενή σχέση του με τον πρωθυπουργό Μόντι
Το χρονικό του τροχαίου δυστυχήματος - «Ήταν 7 παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο»
Στη χερσόνησο Ρέκιανες δεν είχε σημειωθεί καμιά ηφαιστειακή έκρηξη για οκτώ αιώνες, ως τον Μάρτιο του 2021.
Ποιος είναι ο αγοραστής της
Τα πρώην μέλη του διάσημου συγκροτήματος «επανενώθηκαν» για να τον αποχαιρετήσουν
Aφηγείται την ιστορία μιας νέας γυναίκας που απώλεσε τη δυνατότητα να μιλάει
Σε πορεία σύγκρουσης η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ με την επερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.