Κοσμος

Οι 5 χειρότερες πόλεις για να ζει μια γυναίκα

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Thomson Reuters Foundation

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377083-778386.jpg
EPA/KHALED ELFIQI

Τις πιο επικίνδυνες πόλεις για να ζει μια γυναίκα γνωστοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση Thomson Reuters Foundation, κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε.

Στην κορυφή βρίσκεται το Κάιρο (Αίγυπτος). Η πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας παρουσιάζει υψηλό βαθμό επικινδυνότητας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων σεξουαλικών επιθέσεων σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα, υπάρχουν και καταγγελίες για εξαναγκαστικούς γάμους.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν:

  • Καράτσι (Πακιστάν)
  • Κινσάσα (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό)
  • Νέο Δελχί (Ινδία)
  • Λίμα (Περού). Στη συγκεκριμένη πόλη υπάρχει εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση των γυναικών στο σύστημα υγείας. Η έκτρωση απαγορεύεται και οποιαδήποτε διακοπή κύησης πραγματοποιείται σε παράνομα ιατρεία με αυξημένους κινδύνους για τη ζωή της μητέρας.

Ο κατάλογος βασίστηκε σε έρευνες που έγιναν με βάση:

- το επίπεδο σεξουαλικής βίας,

- την πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες,

- τις οικονομικές δυνατότητες των γυναικών,

- την πρόσβαση στην εκπαίδευση και

- τις πολιτιστικές παραδόσεις (π.χ. εξαναγκαστικοί γάμοι).

Στον αντίποδα, η πιο ασφαλής πόλη για τις γυναίκες είναι το Λονδίνο. Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας κατέλαβε την πρώτη θέση ως προς τα δύο από τα τέσσερα κριτήρια, δηλαδή ως προς την πρόσβαση των γυναικών στην ιατρική περίθαλψη και τις οικονομικές δυνατότητες.

Η Μόσχα βρέθηκε στη δεύτερη θέση των ασφαλέστερων μεγαλουπόλεων με βάση τα ποσοστά της σεξουαλικής βίας, ενώ το Τόκιο αναδείχθηκε ως η πιο ασφαλής πόλη του κόσμου λόγω του συστήματος υγείας και των θρησκευτικών της παραδόσεων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως 28 Ιουλίου του 2017.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.