- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μεγάλη διαδήλωση με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση. Η κινητοποίηση έγινε και ενόψει του σχετικού δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί το 2018, με την Ιρλανδία να εφαρμόζει από τους αυστηρότερους νόμους παγκοσμίως για τις αμβλώσεις και το θέμα να έχει διχάσει την κοινωνία.
Μέχρι το 2013 οι αμβλώσεις απαγορεύονταν πλήρως. Τότε, επιτράπηκε ο τερματισμός της κύησης σε περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Το 2016 περισσότερες από 3.000 Ιρλανδές ταξίδεψαν στην Αγγλία για να κάνουν άμβλωση, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας, όμως ακτιβιστές υποστηρίζουν πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να προχωρήσει σε δημοψήφισμα τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο, χωρίς όμως να έχει αποφασίσει ποιο θα είναι το ακριβές ερώτημα.
Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα οργανισμοί των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν ασκήσει πίεση στο Δουβλίνο προκειμένου να αποποινικοποιήσει την άμβλωση και να διευρύνει τη νομοθεσία ώστε να επιτραπεί η διαδικασία σε περιπτώσεις μοιραίας δυσπλασίας του εμβρύου, βιασμού ή αιμομειξίας.
Οι Ιρλανδοί ακτιβιστές επιζητούν ένα ακόμα πιο φιλελεύθερο καθεστώς, παρόμοιο με αυτό που ισχύει στην Αγγλία, η οποία επιτρέπει τον τερματισμό κύησης μέχρι και 24 εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θέλει κάποια αλλαγή.