Κοσμος

Κορέα: 20.000 νεκροί / μέρα, αν γίνει συμβατικός πόλεμος

Τι λένε τα σενάρια και για πυρηνικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374133-772367.jpg

Επιφανείς Αμερικανοί αξιωματικοί, πρόσφατα συνταξιούχοι, αναφέρουν σενάρια σχετικά με την πιθανότητα συμβατικού ή πυρηνικού πολέμου στην κορεάτικη χερσόνησο και τι θα σήμαινε αυτό για τον πληθυσμό της περιοχής.

Λεπτομερέστερα, ένας συνταξιούχος στρατηγός δήλωσε στους  «Los Angeles Times», υπό τον όρο της ανωνυμίας: σύμφωνα με σενάριο πολέμου του Πενταγώνου, ένας συμβατικός πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 20.000 ανθρώπων / μέρα στη Νότια Κορέα.

Παράλληλα, ο συνταξιούχος ναύαρχος κ. Τζέιμς Σταυρίδης είπε στο «New York Times»:

  • Υπάρχουν 10% πιθανότητες για πυρηνικό πόλεμο, αλλά 50% για συμβατικό
  • Ο πόλεμος  θα μπορούσε να ξεκινήσει αν η Βόρεια Κορέα εκτοξεύσει πύραυλο κατά του Γκουάμ ή (κοντά) σε άλλο  αμερικάνικο έδαφος. Η αντεπίθεση των ΗΠΑ θα γινόταν με πυραύλους «Κροίζ» και/ή «Τόμαχοκ». Η βορειοκορεάτικη απάντηση θα ήταν χτύπημα των αμερικανικών βάσεων στη Νότια Κορέα, πράγμα που θα σκότωνε χιλιάδες Νοτιοκορεάτες
  • Ακόμα, η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να στείλει κρυφά πυρηνικό όπλο μέσω πλοίου σε τοποθεσία που θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιο αριθμό θυμάτων. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το όπλο μέσω αέρος
  • «Βρισκόμαστε πιο κοντά σε πυρηνική ανταλλαγή απ’ ό,τι οποιαδήποτε στιγμή στην παγκόσμια ιστορία, με μοναδική εξαίρεση την πυραυλική κρίση της Κούβας»
  • Τέλος, πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και από ένα σχετικά ήσσονος σημασίας περιστατικό στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, ή από προβοκάτσια που θα έφερνε συμβατικό και αμέσως μετά σε πυρηνικό. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.