Κοσμος

Ουγγαρία: Δε δεχόμαστε μετανάστες - πρόσφυγες. Τελεία.

Οξύνεται η διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370879-766170.jpg

Η Ουγγαρία δεν θα γίνει «χώρα μετανάστευσης», δήλωσε χτες Πέμπτη ο δεξιός λαϊκιστής πρωθυπουργός της χώρας κ. Βίκτορ Όρμπαν, αρνούμενος να δεχτεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το ποσοστό των μεταναστών μετανάστες που του αναλογούν.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Όρμπαν, απαντώντας στο γράμμα που του είχε στείλει την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπενθυμίζοντάς του πως  «η αλληλεγγύη δεν αποτελεί πιάτο α λα καρτ», ο κ. Όρμπαν, ανάρτησε στο σάιτ της ουγγρικής κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Είμαι «σοκαρισμένος και σαστισμένος»
  • «Κατά την άποψή μου, αυτό δεν είναι αλληλεγγύη, αυτό είναι βία»
  • «Η ερμηνεία της αρχής της αλληλεγγύης που περιγράφεται στην επιστολή σας σημαίνει στην ουσία ότι η Ουγγαρία θα μεταμορφωθεί σε μια χώρα μετανάστευσης, παρά τη βούληση του ουγγρικού λαού»
  • «Τα μεγάλα κράτη μέλη [της Ε.Ε.] έγιναν κράτη μετανάστευσης, λόγω των υποχρεώσεών τους που απέρρεαν από το αποικιακό τους παρελθόν»
  • «Αλλά η Ουγγαρία, αντίθετα δε θέλει να γίνει χώρα μετανάστευσης, ούτε μπορεί να εξαναγκαστεί»

Η κόντρα μεταξύ ΕΕ αφενός και Ουγγαρίας και  Σλοβακίας από την άλλη συνεχίζεται, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αποφάνθηκε υπέρ τη ΕΕ.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.