Κοσμος

Ο Μακρόν με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας

Κοινή η αντίθεση στο καθεστώς Μαδούρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370400-765028.jpg

Τον κ. Χούλιο Μπόρχες, πρόεδρο της Βουλής της  Βενεζουέλας και πολιτικό αντίπαλο του πρόεδρου κ.  Νικολάς Μαδούρο, δέχτηκε χτες  Δευτέρα σ΄ επίσημη επίσκεψη  στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος κ. Εμανουέλ Μακρόν. 

Λεπτομερέστερα, ο κ. Μπόρχες είπε:

  • Ο κ. Μακρόν «μάς δήλωσε την πλήρη υποστήριξή του στην Εθνοσυνέλευση την οποία εκπροσωπούμε»
  • Η ανησυχία που εκφράζεται στο εξωτερικό για την κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι «εντυπωσιακή. Από τοπικό και περιφερειακό πρόβλημα έχει μετατραπεί πλέον σε παγκόσμιο πρόβλημα».

Από την άλλη, η σχετική ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας έγραφεε

  • «Τη Βενεζουέλα κυβερνά μια δικτατορία που προσπαθεί να επιβιώσει»
  •  «Καταδικάζουμε τα μέτρα καταστολής που έχουν ληφθεί εναντίον της αντιπολίτευσης» και επιμένουμε στην «προσήλωσή του στο κράτος Δικαίου» και σε μια «ορθή δημοκρατική διαδικασία» στη Βενεζουέλα
  • «Η  Γαλλία είναι διατεθειμένη να αρχίσει μια ευρωπαϊκή διαβούλευση ενόψει της υιοθέτησης μέτρων ενάντια στους υπεύθυνους  γι΄ αυτή την κατάσταση»,
  • Θέλουμε «να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες της Βενεζουέλας, τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης».

Ο κ. Μπόρχες,  επικεφαλής  του μοναδικού θεσμού που δεν έχει ακόμα υποστεί καταστολή από το καθεστώς Μαδούρο, πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.