Κοσμος

Το απίστευτο tweet του Τραμπ σε βάρος του Ομπάμα με αφορμή την έκλειψη

Η πάντα προβληματική σχέση του με τα κοινωνικά δίκτυα πέρασε σε άλλο επίπεδο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει μηδενική κοινή λογική όσον αφορά τη σχέση του με τα media, αλλά αυτή τη φορά πέρασε πραγματικά σε ένα άλλο επίπεδο.

Την Τετάρτη το πρωί αναδημοσίευσε ένα meme που δείχνει τον εαυτό του, ως λευκό, να κάνει έκλειψη, να σβήνει ουσιαστικά τον Μπάρακ Ομπάμα, τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αυτή η αναδημοσίευση ήταν τόσο ηλίθια όσο εκείνη του χρήστη που τον αποκαλούσε φασίστα, γράφει η ρεπόρτερ Nicole Gallucci.

Eξηγεί επίσης ότι δημοσιεύει το tweet, ώστε να υπάρχει σε περίπτωση που οι συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ το κατεβάσουν ως ακόμη μια αστοχία.

Το tweet αναρτήθηκε από  χρήστη  ως απάντηση στο tweet του Τραμπ προς τους Mitch McConnell και Paul Ryan, δείχνοντας έναν χαμογελαστό Τραμπ να κινείται καλύπτοντας την ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ομπάμα, ενώ η λεζάντα στο κάτω μέρος γράφει «Η καλύτερη έκλειψη όλων των εποχών»

Δεδομένου ότι αυτό το retweet δείχνει ότι το Trump δεν καταλαβαίνει καθόλου το πώς λειτουργεί η έκλειψη, οι εξαγριωμένοι χρήστες του Twitter ήσαν πρόθυμοι να συγκρίνουν τον Ομπάμα με τον λαμπερό ήλιο, επισημαίνοντας επίσης ότι το meme ήταν απολύτως  ρατσιστικό.