- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ακούστε, όμως, το πάντα διαχρονικό και σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ τραγούδι του Ποντίφικα
Όταν η καμινάδα του Βατικανού κάπνισε στα λευκά, το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ακούσε με κομμένη την ανάσα άκουσε το όνομα: Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Κανείς δε γνώριζε το καρδινάλιο από την Αργεντινή, εξάλλου και το κονκλάβιο, όπως είπε «πήγε στην άκρη του κόσμου για να βρει» το νέο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Οι εθισμένοι των κοινωνικών δικτύων έτρεξαν να ανακαλύψουν εάν ο νέος ποντίφικας έχει λογαριασμό στο Twitter ή στο Facebook. Τη στιγμή της ανακοινώσεως του νέου πάπα ο λογαριασμός @JMBergoglio είχε μόλις 785 followers. Οι συντάκτες των ιστοσελίδων του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal αμέσως έκαναν like στον προοδευτικό πάπα που τουιτάρει. Η πρεσβείας της Βρετανίας στην Αγία Έδρα του Βατικανού τον συνεχάρη με μήνυμα στο @JMBergoglio. Ακόμα κι ένας υπάλληλος του Twitter την πάτησε. Ο λογαριασμός ήταν ψεύτικος και παρόλα αυτά κατάφερε να μαζέψει 100.000 σε λιγότερο από μια ώρα.
Ο λογαριασμός ήταν στα ισπανικά, αλλά κανείς δε μπήκε στον κόπο να μεταφράσει τα παλιότερα tweets για να ψυλλιασθεί πώς κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Χαρακτηριστικό είναι το tweet που ανέβηκε στις 28 Φεβρουαρίου και έλεγε: «Εάν γίνω ο νέος πάπας, όλα τα παιδιά του κόσμου θα με αγαπούν περισσότερο από τον Άι Βασίλη». Προφανώς ο λευκός καπνός τύφλωσε τους δημοσιογράφους και δεν μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν πόσο ανορθόδοξα ήταν τα tweet του ψευδο-Ποντίφικα. Στο μέλλον ίσως το Βατικανό να πρέπει να είναι πιο προσεκτικό με τους λογαριασμούς των καρδιναλίων στα κοινωνικά δίκτυα.
Το τραγούδι της ημέρας από τη Δήμητρα Γαλάνα και τις Τρεις Χάριτες (Αδαμάκη, Μεντή, Παναγιωτοπούλου)
και η εκτέλεση του 1922 από τον Τέτο Δημητριάδη σε στίχους Θεόφραστου Σακελλαρίδη