Κοσμος

Λος Άντζελες: Πυροβολισμοί και αυτοκτονία στο προξενείο της Κίνας (video)

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας άντρας πυροβόλησε ενάντια στο κινέζικο προξενείο του Λος Άντζελες των ΗΠΑ χτες το πρωί (μεσημέρι ώρα Ελλάδας), δίχως συνέπειες, και μετά αυτοκτόνησε στο αυτοκίνητό του, μπροστά στο ίδιο κτίριο.

Λεπτομερέστερα, ο αστυνομικός κ. Μάικλ Λόπεζ είπε: "Το περιστατικό έγινε στις 6:00 π.μ. περίπου (Σ.Σ. τοπική ώρα, 4:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), προτού ανοίξει το προξενείο. Αρκετές σφαίρες κτύπησαν το κτίριο. Ο δράστης βρέθηκε νεκρός αφού έστρεψε το όπλο στον εαυτό του. Ο ένοπλος δεν έχει ταυτοποηθεί". Ο κ. Λόπεζ συμπλήρωσε ότι η αστυνομία συνήθως δεν δημιοσιοποιεί πληροφορίες για  αυτοκτονίες.

Το προξενείο εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός και ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια του κτιρίου και των διπλωματών που εργάζονται σ' αυτό. Η Κίνα επίσης ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλύψουν τί ακριβώς έγινε.

Το 2011, σε παρόμοιο επεισόδιο, ένας Αμερικανός υπήκοος κινέζικης καταγωγής είχε συλληφθεί, αφού άνοιξε πυρ εναντίον του ίδιου κτιρίου με πιστόλι. Τότε όμως δεν είχε χυθεί αίμα.

Δείτε το σχετικό video: