Κοσμος

Πήρε πόδι ο Σκαραμούτσι από τον Λευκό Οίκο

Είχε δεν είχε μία εβδομάδα που προσελήφθη ως διευθυντής επικοινωνίας με εντολή Τραμπ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν μου κάνεις. Φεύγεις. Τι κι αν του εμπιστεύτηκε τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, κίνηση που έβγαλε από τα ρούχα του τον Σον Σπάισερ, ο οποίος και παραιτήθηκε από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Τραμπ είναι αυτός, ό,τι θέλει κάνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα New York Times, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα, ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι. Δεν είναι σαφές αν ο Σκαραμούτσι, ο οποίος παρεμπιπτόντως τα είχε σκάσει χοντρά στην προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικάνων, θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο αλλά σε άλλη θέση ή αν θα αποχωρήσει. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο πρώην χρηματιστής υπέβαλε την παραίτησή του.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας οδήγησε στην αποχώρηση του Σον Σπάισερ, του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, και του Ρέινς Πρίμπους, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.