Κοσμος

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Μέι

Τα βρετανικά μέσα συνεχίζουν να την αντιμετωπίζουν ως πρωθυπουργό με αναστολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361444-748339.jpg
Sean Gallup / ideal / Getty Images

Την ψήφο εμπιστοσύνη της Βουλής των Κοινοτήτων έλαβε η κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, με την κοινοβουλευτική στήριξη του δεξιού προτεσταντικού DUP της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το αποτέλεσμα ήταν σχετικά αναμενόμενο μετά την πολιτική συμφωνία των Συντηρητικών με το DUP προ ημερών. Η ψήφος εμπιστοσύνης δόθηκε μέσω της έγκρισης από την κάτω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου των προγραμματικών δηλώσεων της κ. Μέι, όπως αυτές εκτέθηκαν στον λόγο της Βασίλισσας.

Τρεις εβδομάδες μετά τις ατυχείς βουλευτικές εκλογές, η βρετανίδα πρωθυπουργός περίμενε με ανησυχία την ετυμηγορία των βουλευτών στην ψηφοφορία, ενώ τα βρετανικά μέσα συνεχίζουν να την αντιμετωπίζουν ως πρωθυπουργό με αναστολή και κάνουν προβλέψεις για τους μήνες ή και εβδομάδες που της απομένουν στην Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Μακροπρόθεσμα, η Τερέζα Μέι δεν είναι ασφαλής απέναντι σε μία ανταρσία στο εσωτερικό του κόμματός της, κυρίως για το Brexit, έναν φάκελο που διχάζει ευρωσκεπτικιστές και φιλοευρωπαίους.

Φαραωνικό σχέδιο που θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα απασχολημένους τους βουλευτές, το Brexit κατατρώει εκ των έσω τον κυβερνητικό οδικό χάρτη.

Οι πρώτες προτάσεις της κας. Μέι σχετικά με το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έγιναν δεκτές με ψυχρότητα από τις Βρυξέλλες και προοιωνίζονται δριμείες διαπραγματεύσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Πέρα από τις διαφωνίες με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση, ολόκληρη η στρατηγική της Τερέζα Μέι για ένα «σκληρό» Brexit, που περιλαμβάνει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά, τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά το φιάσκο των βουλευτικών εκλογών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.