- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρόσθεσαν σήμερα την Κίνα στη "μαύρη λίστα" των χωρών που δεν καταπολεμούν επαρκώς την εμπορία ανθρώπων. Στην λίστα αυτή περιλαμβάνονται 23 χώρες, μεταξύ των οποίων η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία.
Στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, γίνεται λόγος για τις συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας που επιβάλλονται στη μειονότητα των μουσουλμάνων Ουιγούρων αλλά και στον υποχρεωτικό επαναπατρισμό Βορειοκορεατών προσφύγων.
Το Πεκίνο «δεν έχει λάβει σοβαρά μέτρα» για να βελτιώσει αυτήν την κατάσταση, σημειώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον, δικαιολογώντας έτσι την προσθήκη της Κίνας στη μαύρη λίστα, μολονότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει επιχειρήσει μια προσέγγιση με την κινεζική ηγεσία τους τελευταίους μήνες.
«Οι Αμερικανοί καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν» ότι τα προϊόντα που αγοράζουν μπορεί να σχετίζονται με καταναγκαστική εργασία.
Στις χώρες που κατατάσσονται στο 3 επίπεδο της λίστας αυτής όσον αφορά την εμπορία ανθρώπων (δηλαδή στις τελευταίες θέσεις) μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις, όπως περιορισμός της αμερικανικής βοήθειας που δέχονται ή διακοπή των πολιτιστικών ή εκπαιδευτικών ανταλλαγών με τις ΗΠΑ.
Στη λίστα μπήκαν φέτος η Λ.Δ. του Κονγκό, το Κονγκό και το Μαλί κυρίως επειδή ανέχονται την ύπαρξη παιδιών-στρατιωτών. Η Αϊτή αναβαθμίστηκε στο 2ο επίπεδο γιατί κατέβαλε "σημαντικές προσπάθειες" να καταπολεμήσει την εμπορία ανθρώπων, αλλά παραμένει "υπό επιτήρηση".